UMMI

Zavod za izobraževanje

ponedeljek, 09 oktober 2023 10:35

Premiera Dokumentarnega filma "Na valovih življenja" v CINEPLEXXU KOPER

V torek, 10. 10. 2023, ob 14:00, bo v Cineplexxu Koper slovesno predstavljena premiera pričakovanega dokumentarnega filma "Na Valovih Življenja". Ta ganljiv in iskren film prinaša zgodbo o stanovanjski skupnosti Val, v kateri živijo osebe z motnjami v duševnem razvoju. Letos smo namreč priča 20-letnemu obdobju delovanja skupnosti, ki ga bo film čudovito zaokrožil v tem prazničnem letu.
 

Na valovih življenja

Stanovanjska skupnost Val (zadnji prizor iz filma)

Film "Na Valovih Življenja" ni le še ena dokumentarna produkcija, temveč iskrena pripoved o življenju, ljubezni in skupnosti. Skozi kamero so zajeti izjemni trenutki vsakdanjega življenja prebivalcev skupnosti Val, ki nam omogočajo globok vpogled v njihove svetove. Velik poudarek bo tudi njihovim 20 dobrim dejanjem, ki so jih uresničili v preteklem letu.

Pri ustvarjanju tega ganljivega dela je sodelovalo 20 predanih posameznikov, ki so si prizadevali, da bi dokumentirali resničnost teh edinstvenih življenj. Scenaristka Ines Palčič je s svojo izjemno občutljivostjo za detajle ustvarila zgodbo, ki gledalca popelje v skromnost, prijaznost in iskrensot prebivalcev stanovanjske skupnosti. Hkrati pa predstavi tudi težave, s katerimi se zavod sooča. Producent Lovrenc Habe pa je v 7 dneh tekom pomladi in jeseni film posnel in poskrbel za tehnično dovršenost filma, ki ga je podprl zavod za izobraževanje Ummi iz Kopra.

Občinstvo bo imelo priložnost, da prisostvuje premieri filma "Na Valovih Življenja" in se dotakne srčnih zgodb prebivalcev skupnosti Val. To bo tudi priložnost, da se zamislimo o pomembnosti raznolikosti in sprejemanja.

Premiera, ki bo v torek popoldne v Cineplexxu Koper, je v prvi vrsti namenjena svojcem, pa tudi laični javnosti. Film "Na Valovih Življenja" nas bo zagotovo ganil in navdihnil ter nas spomnil, kako dragoceni so odnosi in vsakdanje radosti življenja.

 

Lovrenc Habe

 

Sofinancerji

MIZSUM

Kontakt

UMMI, zavod za izobraževanje Koper
Sončna ulica 17, p.p.838, 6103 Koper

telefontel./fax: +386 (0)5 62 88 620 
gsm: +386 (0)31 316 221
email: marija_ksenija@t-2.net