UMMI

Zavod za izobraževanje

ponedeljek, 26 junij 2023 16:27

Pripravljamo nov film - lep dan ti želim

Na valovih življenja se srečujemo z različnimi preizkušnjami. Pogosto se iz njih predvsem veliko naučimo, včasih pa so te tako močne in zahtevne, da moramo nekaj narediti ali spremeniti, če želimo naprej.

 In čeprav je težko, je na takih prelomnicah pogosto edino in najbolj pomembno priznanje samim sebi, da potrebujemo pomoč in podporo nekoga drugega. Prav to že 20 let v središču Kopra uspešno ponuja nastanitveni program Stanovanjska skupina Val.

Untitled design 1

Stanovanjska skupina Val ali na kratko SS Val je javni socialnovarstveni program Centra za socialno delo Južna Primorska, Enota Koper, ki deluje od leta 2003 ter je namenjen odraslim osebam z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju in motnjami v duševnem razvoju oz. kombinacijo obojega. Storitve so namenjene občanom Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Program nudi namestitev in bivanje 10-im uporabnikom/cam. Namen programa je stanovalcem/kam nuditi namestitev in bivanje v domačem socialnem okolju ter celostno, celovito in kontinuirano podporo pri doseganju osebnih in skupinskih ciljev za izboljšanje kvalitete bivanja in življenja. Ob letošnji 20-letnici pripravljajo film, ki ga pripravlja strokovni sodelavec UP PEF, Lovrenc Habe, v sodelovanju z zavodom za izobraževanje UMMI iz Kopra.

Posamezniki, ki se vključujejo v program, so običajno osebe, ki so bile dolga leta vključene v institucionalno varstvo, pogosto in dolgotrajno hospitalizirane v psihiatričnih bolnišnicah, osebe, ki nimajo več matičnega doma ali zaradi težav ne zmorejo bivati samostojno. Nekaterim je zaradi nezmožnosti skrbi za lastne pravice in koristi tudi delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost.

35 minutni dokumentarni film o njihovem delu in življenju bo premierno, predvidoma v septembru, predvajan na enem izmed koprskih velikih platen. Že sedaj vabljeni k ogledu!

Sofinancerji

MIZSUM

Kontakt

UMMI, zavod za izobraževanje Koper
Sončna ulica 17, p.p.838, 6103 Koper

telefontel./fax: +386 (0)5 62 88 620 
gsm: +386 (0)31 316 221
email: marija_ksenija@t-2.net