UMMI

Zavod za izobraževanje

Novice

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem in UMMI, zavod za izobraževanje Koper vabita na okroglo mizo "Spodbujanje nadarjenih v ustvarjalnost in inovativnost", ki bo potekala ob zaključku Srečanja nadarjenih in njihovih učiteljev v petek, 22. oktobra 2021, ob 11. uri v Kongresnem centru Adria Ankaran.

Na srečanju, ki poteka od 20. do 22. oktobra 2021, sodeluje devet slovenskih srednjih in osnovnih šol, strokovnjaki različnih strok in nekdanji udeleženci raziskovalnih taborov imenovanih DUO_DUM.


Na okrogli mizi bodo skupaj s predstavniki udeležencev sodelovali še

  • dr. Ranko Rajović, docent s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in sodelavec UNICEF-a,
  • dr. Kristijan Musek Lešnik, docent s Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijskotehnologijo, predsednik Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje,

pozdravni nagovor pa bo imela dr. Mara Cotič, dekanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.


Ob hkratni obeležitvi 30. obletnice DUO_DUM-ustvarjalnosti mladih na Obali bo predstavljen tudi kratek film.


Prosimo, da svojo prisotnost na okrogli mizi potrdite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. najpozneje do srede, 20. oktobra 2021. Okroglo mizo se lahko spremlja tudi po YouTube kanalu UP PEF.

 SPODBUJANJE NADARJENIH

Spoštovani pedagoški delavci osnovnih in srednjih šol

Spoštovani starši

Ker se zavedamo pomembnosti vsestranskega razvoja talentov, ki so nosilni stebri naše prihodnosti, človeškega razvoja in napredka na številnih področjih, vas vabimo na

SREČANJE NADARJENIH IN NJIHOVIH UČITELJEV

z naslovom

SPODBUJANJE NADARJENIH V USTVARJALNOST IN INOVATIVNOST.

Srečanje je namenjeno učencem 9. razreda osnovne šole, vsem dijakom ter njihovim mentorjem in pedagoškim delavcem, ki delajo z nadarjenimi.

Potekalo bo od 20. do 22. oktobra 2021 v Adriji Ankaran na Ankaranskem polotoku.

155580745 445486696795614 100463230054261646 n

ORGANIZATORJA? UMMI, zavod za izobraževanje Koper, ter Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta.

KJE SE LAHKO PRIJAVIM? S spletnim obrazcem (klik) do ponedeljka, 31. maja 2021.

KDO ME LAHKO PRIJAVI? Lahko se prijavite sami, lahko je prijavitelj šola, lahko so skrbniki ali starši.

 

ponedeljek, 14 december 2020 20:33

Študenti pedagoških smeri v reševanje težav

Študenti zadnjih letnikov medicinskih fakultet so pokazali, da zmorejo! Sprejeli so izziv in nemudoma priskočili na pomoč – samo v klicnem centru, kjer ponujajo dostop do zanesljivih informacij o epidemiji novega koronavirusa, deluje okoli 70 študentov medicine višjih letnikov. Študenti so pod nadzorom in mentorstvom strokovnjakov medicinskih strok. Veliko jih dela tudi v zdravstvenih ustanovah, nekateri tudi ponujajo varstva otrok zaposlenih. Skratka – so zanesljivi in odgovorni mladi, z občutkom za sočloveka. Brez dvoma jih lahko primerjamo s študenti zadnjih letnikov pedagoških fakultet.

ponedeljek, 14 december 2020 20:16

Otroško gledališče pod krošnjami borovcev

Velika večina, čez palec preko 90 odstotkov otrok, ki letujejo na Debelem rtiču, so v času pouka že doživeli vaje dramskih skupin in nastopov pred domačo publiko. Morda so tudi zato bili sprva zadržani, nato pa presenečeni in navdušeni nad gledališko urico na prostem, pod krošnjami borovcev. Gledališko vajo je namreč zaznamoval smeh, domišljija in številne situacije izven okvirjev. Ker se je mladež res iskreno zabavala in hkrati tudi učila, sem za vse, ki delate z njo, oblikoval ta gledališko usmerjen zapis.

Spoštovani mentor in mentorica ter učenci in dijaki, 
ker se zavedamo pomembnosti vsestranskega razvoja talentov, ki so nosilni stebri naše prihodnosti, človeškega razvoja in napredka na številnih področjih, vas vabimo na
SREČANJE NADARJENIH IN NJIHOVIH MENTORJEV
od 14. do 16. oktobra 2020 v Ankaranu.

četrtek, 12 december 2019 08:42

Poročilo o izvajanju projekta Martinček 2019

Projekt Martinček 2019 - Medgeneracijsko ustvarjanje in raziskovanje v MZL Debeli Rtič - se je zaključil s koncem avgusta 2019. Namenjen je bil otrokom iz socialno ogroženih okolij, ki so preko različnih donacijskih in drugih shem letovali v Mladinskem zdravilišču in letovišču (MZL) Debeli Rtič. Tako smo jim v petih okvirnih terminih ponudili izvajanje šestih različnih delavnic. Delavnice so se večinoma izvajale v enem ali dveh terminih, razen delavnice Stolp med vinogradi, ki je bila izvedela v prav vsem terminih. Skupaj smo izvedli 83 delavnic in sicer:

KAM IN KDAJ VAS VABIMO?
V Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič v juliju in avgustu 2019.

Debeli rtič leži na najbolj zahodnem delu slovenske obale, nekoliko umaknjen od trume turistov, a morda zato še toliko bolj zanimiv za letovanje otrok in mladine, ki poleti vdihnejo kraju prav poseben čar.

četrtek, 24 januar 2019 11:10

Srečanje sodelavcev

V soboto, 19.1.2019 smo se zbrali na svečanem kosilu na Debelem rtiču mentorji DUO-DUM in sodelavci, ki so sodelovali v programu. Zbralo se nas je lepo število in poskrbeli za prijetno druženje.

Foto: Marjan Krebelj

nedelja, 23 september 2018 17:38

Zaključek projekta Martinček

September je čas, ko lahko v zavodu UMMI z ponosom pogledamo na delo v prejšnjih  mesecih, ki smo ga namenili našemu glavnemu poletnemu projektu Martinček, ki ga izvajamo s podporo Urada za Mladino RS, Luke Koper d. d. ter MZL Debeli Rtič, kjer projekt tudi poteka. Po seštetju vseh izvedenih aktivnosti statistika pokaže, da smo v šestih okvirnih terminih z letoviškimi otroki iz socialno šibkejšega okolja izvedli 106 delavnic. Devet mladih mentorjev je dobilo priložnost, da svoje interese prelijejo v  svojo lastno delavnico, s katero so popestrili letovanje ter otrokom razširili obzorje zanimanja in zavedanja.  Tako so nastale delavnice z naravoslovno, literarno-zgodovinsko kakor tudi umetniško vsebino. V delavnice je bilo vključenih več kot 900 otrok, ki so z veseljem sodelovali; z vsako skupino smo izvedli najmanj eno delavnico, večina vzgojiteljev pa jih je izbrala po dve znotraj ponujenega nabora termina. Najbolj smo veseli, da smo mladim mentorjem, študentom, ki bodo nekoč delali z otroki v naših šolah, omogočili uresničitev kreativnih zamisli in novih pristopov k pedagoškemu delu.

četrtek, 05 julij 2018 12:05

Začetek projekta Martinček 2018

V zavodu UMMI sm začeli z izvajanjem projekta Martinček 2018 - projekta medgeneracijskega ustvarjanja za otroke iz socialno ogroženega okolja. Namen projekta je, da omogočimo otrokom in mladostnikom, ki preživljano svoje počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič, da razširijo obzorja svojih zanimanj in spoznanj. To naredijo s pomočjo mladih mentorjev, ki so iz svojih študijskih in prostočasnih dejavnosti oblikovali delavnice, ki jih bodo nudili letoviščarjem. Tako bodo mladi mentorji pridobili obilico izkušenj pri delu z otroki, le-ti pa bodo na zabaven in zanimiv način zvedli nove stvari. V ta namen smo pripravili devet zelo različnih delavnic, ki segajo od naravoslovnih vsebin do umetniškega ustvarjanja in se bodo zvrstile preko celotnega poletja. Cilj projekta ni podajanje faktografskega znanja, temveč doživljanje narave, okolja in soljudi. Tako se krepijo kompetence vse sodelujočih, tako otrok, kot mladih mentorjev, saj jih poleg praktičnih znanj učimo še boljšega delovanja v skupini, nevede pa izboljšujejo tudi svoje komukacijske sposobnosti. Več o vsebinah in terminih delavnic si lahko preberete na priloženem plakatu.
Projekt podpirajo: Urad za mladino Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, Evropski socialni sklad in Luka Koper, d.d, v okviru Sklada Živeti s pristaniščem.

 

Stran 1 od 4

Sofinancerji

MIZSUM

Kontakt

UMMI, zavod za izobraževanje Koper
Sončna ulica 17, p.p.838, 6103 Koper

telefontel./fax: +386 (0)5 62 88 620 
gsm: +386 (0)31 316 221
email: marija_ksenija@t-2.net