UMMI

Zavod za izobraževanje

Novice

Spoštovani mentor in mentorica ter učenci in dijaki, 
ker se zavedamo pomembnosti vsestranskega razvoja talentov, ki so nosilni stebri naše prihodnosti, človeškega razvoja in napredka na številnih področjih, vas vabimo na
SREČANJE NADARJENIH IN NJIHOVIH MENTORJEV
od 14. do 16. oktobra 2020 v Ankaranu.

četrtek, 12 december 2019 08:42

Poročilo o izvajanju projekta Martinček 2019

Projekt Martinček 2019 - Medgeneracijsko ustvarjanje in raziskovanje v MZL Debeli Rtič - se je zaključil s koncem avgusta 2019. Namenjen je bil otrokom iz socialno ogroženih okolij, ki so preko različnih donacijskih in drugih shem letovali v Mladinskem zdravilišču in letovišču (MZL) Debeli Rtič. Tako smo jim v petih okvirnih terminih ponudili izvajanje šestih različnih delavnic. Delavnice so se večinoma izvajale v enem ali dveh terminih, razen delavnice Stolp med vinogradi, ki je bila izvedela v prav vsem terminih. Skupaj smo izvedli 83 delavnic in sicer:

KAM IN KDAJ VAS VABIMO?
V Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič v juliju in avgustu 2019.

Debeli rtič leži na najbolj zahodnem delu slovenske obale, nekoliko umaknjen od trume turistov, a morda zato še toliko bolj zanimiv za letovanje otrok in mladine, ki poleti vdihnejo kraju prav poseben čar.

četrtek, 24 januar 2019 11:10

Srečanje sodelavcev

V soboto, 19.1.2019 smo se zbrali na svečanem kosilu na Debelem rtiču mentorji DUO-DUM in sodelavci, ki so sodelovali v programu. Zbralo se nas je lepo število in poskrbeli za prijetno druženje.

Foto: Marjan Krebelj

nedelja, 23 september 2018 17:38

Zaključek projekta Martinček

September je čas, ko lahko v zavodu UMMI z ponosom pogledamo na delo v prejšnjih  mesecih, ki smo ga namenili našemu glavnemu poletnemu projektu Martinček, ki ga izvajamo s podporo Urada za Mladino RS, Luke Koper d. d. ter MZL Debeli Rtič, kjer projekt tudi poteka. Po seštetju vseh izvedenih aktivnosti statistika pokaže, da smo v šestih okvirnih terminih z letoviškimi otroki iz socialno šibkejšega okolja izvedli 106 delavnic. Devet mladih mentorjev je dobilo priložnost, da svoje interese prelijejo v  svojo lastno delavnico, s katero so popestrili letovanje ter otrokom razširili obzorje zanimanja in zavedanja.  Tako so nastale delavnice z naravoslovno, literarno-zgodovinsko kakor tudi umetniško vsebino. V delavnice je bilo vključenih več kot 900 otrok, ki so z veseljem sodelovali; z vsako skupino smo izvedli najmanj eno delavnico, večina vzgojiteljev pa jih je izbrala po dve znotraj ponujenega nabora termina. Najbolj smo veseli, da smo mladim mentorjem, študentom, ki bodo nekoč delali z otroki v naših šolah, omogočili uresničitev kreativnih zamisli in novih pristopov k pedagoškemu delu.

četrtek, 05 julij 2018 12:05

Začetek projekta Martinček 2018

V zavodu UMMI sm začeli z izvajanjem projekta Martinček 2018 - projekta medgeneracijskega ustvarjanja za otroke iz socialno ogroženega okolja. Namen projekta je, da omogočimo otrokom in mladostnikom, ki preživljano svoje počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič, da razširijo obzorja svojih zanimanj in spoznanj. To naredijo s pomočjo mladih mentorjev, ki so iz svojih študijskih in prostočasnih dejavnosti oblikovali delavnice, ki jih bodo nudili letoviščarjem. Tako bodo mladi mentorji pridobili obilico izkušenj pri delu z otroki, le-ti pa bodo na zabaven in zanimiv način zvedli nove stvari. V ta namen smo pripravili devet zelo različnih delavnic, ki segajo od naravoslovnih vsebin do umetniškega ustvarjanja in se bodo zvrstile preko celotnega poletja. Cilj projekta ni podajanje faktografskega znanja, temveč doživljanje narave, okolja in soljudi. Tako se krepijo kompetence vse sodelujočih, tako otrok, kot mladih mentorjev, saj jih poleg praktičnih znanj učimo še boljšega delovanja v skupini, nevede pa izboljšujejo tudi svoje komukacijske sposobnosti. Več o vsebinah in terminih delavnic si lahko preberete na priloženem plakatu.
Projekt podpirajo: Urad za mladino Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, Evropski socialni sklad in Luka Koper, d.d, v okviru Sklada Živeti s pristaniščem.

 

V zavodu UMMI smo s 1. marcem začeli operacijo "Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju – 1," ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija preko Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. za izvajanje osem mesečne operacije je bilo odobrenih 11.100,00 evrov.

V oktobru organiziramo dva izobraževalna dneva s preizkusom potapljanja, predstavitvijo reševanja iz vode, predstavitev homeopatije, izdelave homeopatskih zdravil in še druge zanimivosti.
Z nami bodo predstavniki Potapljaškega društva Oceandiving Koper in dr. Miha Vivoda, mag.farm.
Več informacij v priloženi brošuri.
Priporočljivo za vse srednje šole, predvsem za medicinske srednje šole.
Vabljeni.

ponedeljek, 15 maj 2017 14:42

Raziskovanje življenja v morju in ob njem

22. in 23. septembra 2017 se bo na Debelem rtiču izvedel dvodnevni naravoslovni seminar z naslovom Raziskovanje življenja v morju in ob njem, ki je namenjen osnovnošolskim učiteljem in drugim zainteresiranim.

Udeleženci se bodo seznanili z raziskovalnim, izkustvenim in eksperimentalnim delom v naravi, saj je seminar namenjen spoznavanju živalstva in rastlinstva, ki je značilno za slovensko obalo. Poleg tega se bodo seznanili tudi z didaktičnimi priporočili za izvajanje pouka na prostem in z drugimi aktivnostmi, ki jih lahko v okviru šole izvajajo na obali Debelega rtiča.

Rok prijave: do 30. junija 2017

Kotizacija: 100,00 EUR (DDV je vključen)

PRIJAVNICA

Več informacij o organizatorjih seminarja je dostopnih tukaj.

worddownload Program

worddownload Namestitev

Na Debelem rtiču je bilo 10. maja med Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, UMMI - Zavodom za izobraževanje Koper ter Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič vzpostavljeno novo sodelovanje, ki bo na področju osnovnošolskega izobraževanja prineslo nove vsebine.

Stran 1 od 3

Sofinancerji

MIZSUM

Kontakt

UMMI, zavod za izobraževanje Koper
Sončna ulica 17, p.p.838, 6103 Koper

telefontel./fax: +386 (0)5 62 88 620 
gsm: +386 (0)31 316 221
email: marija_ksenija@t-2.net