UMMI

Zavod za izobraževanje

petek, 10 maj 2019 12:15

Vabilo k sodelovanju pri medgeneracijskem projektu Martinček

KAM IN KDAJ VAS VABIMO?
V Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič v juliju in avgustu 2019.

Debeli rtič leži na najbolj zahodnem delu slovenske obale, nekoliko umaknjen od trume turistov, a morda zato še toliko bolj zanimiv za letovanje otrok in mladine, ki poleti vdihnejo kraju prav poseben čar.

V drugi polovici junija, ko se šolska vrata zaprejo, Debeli rtič dobesedno oživi. Otroci, ki pridejo na tedenska ali desetdnevna letovanja ali zdravljenja, so polni pričakovanj in željni doživetij.

Težko je zadovoljiti vse njihove potrebe, želje in pričakovanja, zato jim ni dovolj samo poležavanje na plaži in plavanje, pač pa njihova energija potrebuje več. Če ta energija ni vsaj malo strokovno usmerjena, se dogajajo lahko neprijetni in neobvladljivi dogodki.

Zavedajoč se potreb otrok, smo se v sodelovanju z MZL Debeli rtič dogovorili, da obogatimo počitniške dejavnosti z dodatnimi vsebinami, ki so vtkane v ta prečudoviti prostor naše obale.

Za te dodatne vsebine- delavnice- vključujemo mlade iz celotne Slovenije

Dijaki ali študentje imajo veliko znanj in spretnosti. S pomočjo koordinatorjev poiščejo primerno zanimivo vsebino, ki jo oblikujejo v svojo delavnico za otroke oziroma mladostnike.
S svojo izvirnostjo na lahek in igriv način pri otroku, ki je prišel na Debeli rtič, spodbudijo pristno doživljanje narave, prek doživljanja pa privedejo tudi do novih spoznanj, novega znanja in dojemanja zakonitosti. »In pogled na martinčka, ki preprosto leži na soncu in lovi nove energije.«

Tako nastane veliko zanimivih aktivnosti mladih mentorjev. Svojo delavnico strnejo v kratko vsebino in jo skupaj s prijavnico pošljejo koordinatorjem na MZL Debeli rtič na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Vse prijavljene bomo v juniju 2019 povabili na posvet v MZL na Debeli rtič, ker se bomo podrobneje pogovorili o vsebini delavnice, načinu dela, plačila in terminu izvajanja delavnice.
V času dela imajo mladi mentorji v MZL prenočišče in prehrano brezplačno. Ko mladi mentorji ne izvajajo svojih delavnic so prosti.

KDO SMO?

UMMI, zavod za izobraževanje Koper, združuje različne strokovnjake in ustvarjalce iz področja umetnosti in naravoslovja. Ti svojo ustvarjalnost neposredno prenašajo na mlade. Naše delo poteka že od leta 1991. Dvajset let smo organizirali raziskovalne tabore za nadarjene Zoisove štipendiste. V teh letih so ustvarili mladi s svojimi mentorji veliko projektov za prostor, v katerem živijo ali v katerega so prišli. Realizirali smo tudi vrsto mednarodnih raziskovalnih projektov.

MINISTRSTVO ZA ŠOLSTVO IN ŠPORT, URAD ZA MLADINO nam je 5. septembra 2011 podelil STATUS organizacije za mlade, ki deluje v javnem interesu v mladinskem sektorju. Vključeni smo v Evropsko točko za nadarjene preko Centra za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti- CRSN.
Naše sedanje delo se še vedno usmerja v uvajanje mladih v ustvarjalno in raziskovalno področje, vendar še s ciljem, da svoje znanje tudi usmerijo v samostojne aktivnosti in sicer s ciljem DA NE BO V DRUŽBI ZNANJ ZNANJE MRTVO (pridobivanje socialnih in državljanskih kompetenc z medgeneracijsko in strokovno povezavo

Naš cilj ni faktografsko znanje, ampak doživljanje narave.
Ob tem je nujna povezava z okoljem in integracija z različnimi strokami.
V lanskem letu smo v projektu Martinček ponudili 12 različnih vsebin. Med počitnicami v juliju in avgustu se je razvrstilo 12 naših mentorjev v 152 delavnicah, ki so pritegnile tudi 52 vzgojiteljev Mladinskega zdravilišča in letovišča. V te delavnice se je vključilo približno 1300 njihovih otrok. Projekt se nadaljuje tudi v letošnje leto.
Več si lahko ogledate na naši spletni strani: www.ummi.net 

Delo podpira MZL Debeli rtič, Urad RS za mladino in Luka Koper

 

SKUPINSKA PRIJAVNICA

Ime in priimek koordinatorja___________________________________

Naslov: _____________________________

E-mail: ______________________________

Telefon: _____________________________

 

Seznam novih kandidatov za mentorje (dijaki, študentje)

martincek tabela

Sofinancerji

MIZSUM

Kontakt

UMMI, zavod za izobraževanje Koper
Sončna ulica 17, p.p.838, 6103 Koper

telefontel./fax: +386 (0)5 62 88 620 
gsm: +386 (0)31 316 221
email: marija_ksenija@t-2.net