UMMI

Zavod za izobraževanje

petek, 08 april 2016 09:37

Usposabljanje mladih vzgojiteljev za počitniško delo na Debelm rtiču

Prvi april letos ni bil le dan šaljivcev, temveč je bil tudi dan, ko je na Debelem rtiču v Mladinskem zdravilišču in letovišču potekalo vsakoletno izobraževanje mladih vzgojiteljev prostovoljcev za poletje 2016.

IMG 65342

IMG 64631Naravoslovna delavnica Življenje v in ob morju

Na to izobraževanje so prišli mladi iz vse Slovenije, saj so se odločili, da bodo delček prihajajočega poletja preživeli v družbi otrok. Poleg formalnega izobraževanja, ki je za tovrstno delo z otroki pomembno, pa so bili deležni tudi neformalnega izobraževanja. Za to sta poskrbeli ga. Marija Mahne ter koordinatorica projektov Petra Grmovšek, ki sta podrobneje predstavili UMMI, zavod za izobraževanje Koper in projekt Martinček.

Med vinogradiNaravoslovna delavnica z naslovom Med vinogradi

IMG 65211Opazovanje morskega sveta skozi mikroskopSkupaj s svojimi asistenti sta nato izpeljali tri naravoslovne delavnice, ki so mlade vzgojitelje motivirale za nove vsebine, ki se lahko uporabijo pri vzgojiteljskem delu med počitniškim delom. Skupaj smo se sprehodili med bližnjimi vinogradi Vina Koper do starega opazovalnega stolpa, prav tako smo obiskali tudi borov gozdiček. Zelo poučna pa je bila tudi delavnica, kjer smo pobližje spoznali morje ter organizme, ki živijo v ali ob njem. Prav tako pa smo se zabavali pri spoznavanju mediteranskih rastlin, saj smo okušali in vonjali vse od lavande pa do rude. Priznamo lahko, da slednjega ne želimo več poskusiti.

IMG 65801Spoznavanje mediteranskega rastlinja preko tipa in vohaVsi, ki smo preživeli ta dan na Debelem rtiču z radostjo pričakujemo poletje, z njim pa tudi vse kratkohlačnike z upanjem, da jim bomo prižgali iskrice v očeh in nasmehe do ušes.

Avtorica članka: Veronika Podgrajšek za UMMI, zavod za izobraževanje Koper
Fotografinja: Tina Runko

 

Sofinancerji

MIZSUM

Kontakt

UMMI, zavod za izobraževanje Koper
Sončna ulica 17, p.p.838, 6103 Koper

telefontel./fax: +386 (0)5 62 88 620 
gsm: +386 (0)31 316 221
email: marija_ksenija@t-2.net